2021. október 3., vasárnap

Fannie Hurst: A nagy kacaj - Athenaeum kiadás, antik könyv év nélkül - Jelenlegi ára: 500 Ft

Szenzációs, sodró lendületű családregény. A mama, lánya Linda, és számos unokájának regénye.
A mama vagyonát a férje halálakor kapott biztosítási díjjal alapozta meg, amit aztán sikeres telekspekulációkkal gyarapított milliókká. Ezek a milliók hol kimondva, hol kimondatlanul a család összes tagjának terveiben szerepelnek.
A regény az 1910– 1920-as évek Amerikáját mutatja be az unokák sorsán keresztül. Változatos karriert futnak be – a főnök szeretőjeként, ügynökként, földművesként, politikusként, fogorvosként, énekesként –, de mindig a mama segítségére várva. És ott a nő, a meghalt testvér felesége, akibe így vagy úgy, de minden fivér szerelmes. Feltűnik még a mama fia is, aki évtizedekkel korábban eltűnt, és most – egy kettős gyilkosság után – végső kétségbeesésében tér vissza a családhoz a házba. A házba, mely a Szent Lukács téren van, és amely a dinasztia sziklaszilárd bástyájának tűnik. Innen el lehet menni, ide vissza lehet térni.
A regény a halottak felemlegetésével kezdődik, és a nagy gazdasági válsággal ér véget. A mama teljes vagyona elúszik, amiből a család minden tagja sejt valamit, de biztosat senki sem tud. És a mama egyezséget köt a halállal: úgy dönt, hogy visszaszerzi a vagyonát. Százévesen is grandiózus tervei vannak.
Szerző
Fannie Hurst
Fordító
Görög Ilona
Kiadó:
Athenaeum Kiadása
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás éve:
év nélkül
Kötés típusa:
Vászon
Oldalszám:
373 oldal
Enyhén foltos, a borító kissé kopott, a gerincén kis folt és az élein kis elnyílások láthatók, de jó állapotú.
Nyelv:
Magyar 
Méret:
21 cm x 14 cm
Megjegyzés:
Nyomtatta az Athenaeum irodalmi és nyomdai részvénytársulat könyvnyomdája, Budapest.


Jelenlegi ára: 500 Ft
Az aukció vége: 2021-10-03 14:39 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése